Turvallisuus on tapahtumien tärkein asia. Tämä tarkoittaa yleisöjen, artistien ja tapahtuman työntekijöiden turvallisuutta.

Koronaepidemian aikana korostuu erityisesti terveysturvallisuuden huomioiminen.Turvallisuus on osa vastuullisuutta. Toimimalla jokainen vastuullisesti omalta osaltamme, varmistamme, että tapahtumissa on sekä mukava käydä että tehdä töitä. Uusien turvallisuuskäytäntöjen omaksuminen vaatii nyt meiltä jokaiselta aktiivista vastuullisuuden muistamista, jotta omaksumme tapahtumien uuden normaalin. Vastuullisesti toimimalla voimme edesauttaa sitä, että tapahtumia voidaan yhä järjestää.Muista siis nämä ohjeet, kun osallistut Lahden Joulukylään:

  • Pidä riittävä turvaväli eri seurueiden kesken. Työntekijät ja järjestyksenvalvojat muistuttavat kyllä, jos tämä meinaa unohtua.
  • Pidä huolta käsihygieniasta. Muun muassa myyntikojuissa on käsidesiä tarjolla, joten käytä sitä.
  • THL:n linjauksen mukaisesti kaikkien yli 12-vuotiaiden on hyvä käyttää maskia ruuhkatilanteissa, myös ulkona liikuttaessa.
  • Älä tule kipeänä tapahtumaan, vaikka poisjääminen harmittaisikin.

Me osaltamme varmistamme turvallista tapahtumaa yleisön lisäksi myös esiintyjille ja henkilökunnalle desinfioimalla käytössä olevat pinnat, pitämällä yllä tarvittavaa siisteyttä ja valvomalla yleistä järjestystä. Ollaan vastuullisia yhdessä!

Lahden Joulukylässä ei ole käytössä koronapassia.

Artikkelissa käytetty lähteenä Tapahtumateollisuus ry:n 19.8.2020 julkaistua artikkelia. sekä THL:n suositusta kasvomaskien käytöstä.