Lahden Joulukylä aukeaa lauantaina 10.12.2022 – Santa Fé tuo kylään ravintolapalvelut, myyntimökkien määrä kasvaa

Esiintyjä Joulukylän lavalla

Lahden Joulukylä avaa porttinsa lauantaina 10.12. klo 10 ja on auki yhdeksän päivää sunnuntaihin 18.12. saakka. Joulukylä on tänä vuonna entistä ehompi monestakin syystä. Joulukylän ruoka- ja juomapalvelut telttamuotoisessa ravintolassa tuottaa Sante Fé.

”Nyt vihdoin olemme pääsemässä koronan aiheuttamien peruuntumisten jälkeen tekemään yhdessä erilaisia tapahtumia, ja haluamme olla myös Joulukylässä mukana”, sanoo ravintolatoteutuksesta vastaava Reetta Kinnunen Santa Fé:stä.

Joulukylään on myönnetty anniskelupa. Ravintola tarjoilee lämpimiä juomia kuten kaakaota, glögiä ja kahvia. Lisäksi myyntiin tulee jouluisia herkkuja, niin suolaista kuin makeaa.

Lisäksi Joulukylää somistetaan Amadeu Viveksen suunnittelemilla yli 20 näyttävällä somiste-elementillä, jotka tehdään puusta ja kierrätysmateriaaleista. Elementeissä ovat teemoina muun muassa kuuset ja lyhdyt. Valosuunnittelija Timo Saarinen päivittää Joulukylän valaistusta astetta paremmaksi.

Luvassa runsas ohjelma ja entistä enemmän myyntikojuja

Joulukylän emäntä Inkeri Määttä kertoo, että esiintymislavan ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

”Ohjelma tulee olemaan Joulukylän taattua laatua. Mukana on ammattilaisia ja harrastajaesiintyjiä sulassa sovussa. Esiintymään mahtuu vielä mukaan, ja ilmoittautumisia otetaan vastaan.”

Esiintymislavalla tapahtuu arkisin päivittäin klo 9.30–12, jolloin tarjolla on ohjelmaa varsinkin lapsille, kuten tarinatuokio, tonttujumppaa ja musiikkia. Toinen ohjelma-aika on iltaisin klo 17–19. Viikonloppuna ohjelmaa on tarjolla koko päivän ajan.

Myyntimökkejä tulee tänä vuonna entistä enemmän, ja niitä on nyt yhteensä 26. Myyjiä on tulossa yli 30, joista noin puolet on uusia ja puolet tuttuja myyjiä.

”Lähes kaikki myyntiajat on nyt varattu, mutta yksittäisille päiville mahtuu vielä myymään, Määttä kertoo.

Myynnissä on esimerkiksi pukinkonttiin laitettavaa, mm. tarve- ja koriste-esineitä, jouluisia herkkuja ja käsitöitä.

”Joulukylän aukioloajassa on kuunneltu nimenomaan myyjien toiveita. Kylä aukeaa viikonloppuna, välissä on arkiviikko ja sen jälkeen kylä sulkeutuu viikonloppuna. Kannattaa tulla ajoissa ostoksille ennen joulua”, Määttä sanoo.

Lahden seurakuntien kota aukeaa uudelleen, lapsille uutta tekemistä

Lahden seurakuntien kota on auki koko kylän ajan ja tarjoaa kupin kuumaa glögiä ja mahdollisuuden kuulumisten vaihtoon seurakuntien työntekijöiden kanssa.

”Poikkeusvuosien jälkeen seurakuntien tunnelmalliseen kotaan pääsee jälleen myös sisälle levähtämään ja lämmittelemään hetkeksi. Joulukylä on meille mieluinen perinne yhdessä kaupungin kanssa ja luonteva tapa kohdata ihmisiä ja tuoda joulun sanomaa”, sanoo Lahden seurakuntien yhteisö- ja tapahtumapappi Janne Konttinen.

Joulukylään on tänäkin vuonna piiloteltu tonttuovia, missä on lapsille toiminnallisia tehtäviä. Tehtävien teon jälkeen voi noutaa Lahden seurakuntien mökistä pienen jouluyllätyksen. Lapsille on mökissä tällä kertaa myös leikittävää ja katseltavaa: talvinen kylämaisema, jossa kulkee juna. Junaradalla saa myös leikkiä.

Joulukylässä päivystää tietysti myös joulupukki, joka saa kohtaamispaikalleen uutta sisustusta.

Jäätoria ei tänä vuonna ole, joten sen tilalle suunnitellaan toiminnallista tekemistä.

Lahden Joulukylä on auki kauppatorilla 10.–18.12.2022. klo 10–19. Poikkeuksena on viimeinen aukiolopäivä 18.12., jolloin kylä suljetaan klo 18. Joulukylän pääjärjestäjät ovat Lahden kaupunki ja Lahden seurakuntayhtymä.