Lahden Joulukylä perutaan vuodelta 2020

Yleiskuva Lahden Joulukylästä illalla.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Lahden kaupungin suosituksesta ja Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen määräyksestä kielletään Päijät-Hämeen alueella yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja julkiset kokoontumiset kahdeksi viikoksi, eli aina 14.12. asti. Päätös vaikuttaa myös Lahden Joulukylään, jonka oli määrä avata porttinsa lauantaina 12.12. klo 10.

– Viranomaismääräyksen takia olemme päättäneet perua Lahden Joulukylän järjestelyt tältä vuodelta. Vastuullisina tapahtumanjärjestäjinä otamme tilanteen vakavasti, eikä kenenkään turvallisuutta haluta vaarantaa, toteaa Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö ja Joulukylän emäntä Inkeri Määttä tilanteesta.

Lahden Joulukylä on ollut suosittu joulunalusajan toritapahtuma, jossa käy tuhansia ihmisiä. Joulukylässä on ollut runsaasti lavaohjelmaa kaikenikäisille, luistelunäytöksiä Jäätorilla sekä myyntikojuja, joista on voinut ostaa lahjoja pukinkonttiin ja herkkuja joulupöytään. Myös Joulupukki on ollut päivittäin tavattavissa Joulukylässä, ja lapsille on ollut paljon omia aktiviteetteja Lasten Joulukylän myötä.

– Emme nähneet järkeväksi tapahtuman aloituksen siirtämistä myöhemmäksi. Viikonloput ovat olleet suosituimpia myös myynnin kannalta, joten yhden viikonlopun menetys olisi ollut tuntuva myös meiltä myyntitilaa varanneiden yritysten kukkaroissa. Ihmiset myös ovat varovaisempia lähtemään julkisille paikoille eikä ole varmuutta siitä, päättyisivätkö yleisötilaisuusrajoitukset tuohon 14.12. ajankohtaan vai jatkuisivatko ne sen jälkeenkin. Emme myöskään voi mitenkään kehottaa ihmisiä saapumaan yhdessä yhteen paikkaan, kun samaan aikaan ihmisiä kehotetaan välttämään sosiaalisia kontakteja. Päätös oli helppo vaikkakin surullinen, Määttä summaa tilannetta.

Lahden Joulukylä oli tarkoitus järjestää Lahden kauppatorilla 12.-22.12.2020.

Tapahtuman vastuulliset järjestäjät ovat Lahden kaupunki ja Lahden seurakuntayhtymä.