Lahden Joulukylän myyntimökkien kysyntä ollut aiempaa vilkasta

Lavaohjelmaa Joulukylässä. Kuvaaja Samuli Ikäheimo.
Lavaohjelmaa Joulukylässä. Kuvaaja Samuli Ikäheimo.

Lahden Joulukylä avaa tänä vuonna porttinsa lauantaina 12.12. klo 10 ja on auki peräti 11 päivää aina 22.12. asti. Lahden kauppatorille rakennettavassa Joulukylässä huolehditaan kävijöiden ja järjestäjien terveydestä ja turvallisuudesta sekä noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita. Mikäli epidemiatilanne kehittyy Lahden alueella huonompaan suuntaan, järjestäjät varautuvat myös tapahtumassa tarvittaviin muutoksiin.

”Joulukylä pyritään toteuttamaan niin pitkälle kuin mahdollista sen kaltaisena kuin ennenkin. Myyntimökkejä on varattu enemmän kuin aiempina vuosina. Mukana on uusia ja vanhoja tuttavuuksia, jotka tuovat mukanaan monipuolisia joululahjaideoita ja herkkuja joulupöytään. Muutamia mökkejä on vielä vapaana ja niitä voi varata tapahtuman www-sivujen kautta”, kertoo Joulukylän emäntä, Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Määtän mielestä on tärkeää, että vaikean vuoden päätteeksi on tarjolla yhteisöllisiä ja jouluisia elämyksiä. ”Tänä omituisena vuotena haluamme erityisesti pitää elämyksistä kiinni.” Lasten Joulukylä rakentuu myös tänä vuonna, ja Joulupukkikin on tavattavissa. Määtän mukaan uusille esiintyjille on vielä tilaa, ja halukkaat voivat ilmoittautua tapahtuman verkkosivujen kautta.

Myös tapahtuman pappi Reetta Kalteenmäki painottaa Joulukylän kokoavaa luonnetta. ”Moni kaipaa nyt yhteisöllisyyttä ja toivon, että Joulukylän kautta onnistumme luomaan yhteisiä kokemuksia, vaikka ajat ovat poikkeukselliset. Joulun sanoma on sama tänäkin vuonna.”

Joulukylän pääjärjestäjät ovat Lahden kaupunki ja Lahden seurakuntayhtymä.