Ehdota vuoden 2019 lahtelaisia urheilun ja kulttuurialan palkittavia

Joulukylän tunnelmia 15.12.2018.

Kenelle kuuluu palkinto vuoden 2019 lahtelaisesta urheiluteosta ja kenelle kulttuurialan tunnustuspalkinto. Uusi palkintokategoria huomioi erikseen nuoret, sillä tänä vuonna voi ehdottaa myös vuoden nuorta lahtelaista urheilijaa ja kulttuurintekijää.

Nyt keräämme lahtelaisten ehdotuksia palkittavista. Ehdotuksia voi antaa tiistaihin 3.12.2019 mennessä. Tunnustukset luovutetaan Lahden joulukylän avajaisissa.

Ehdotuksia voi antaa yhdestä tai vaikka kaikista kategorioista. Vastaajia pyydetään myös perustelemaan oma ehdotuksensa.

– Kahtena aiempana vuonna kuntalaisilta on kysytty ehdotuksia palkittavista. Ehdotusten joukosta loistavat palkittavat ovat myös löytyneet, toteaa liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.
– Tämä on samalla katsaus siihen, miten lahtelaiset kulttuuria ja urheilua tulkitsevat.

Vastaa kyselyyn tästä. Vastauksen voi antaa myös vierailemalla Lahti-Pisteessä Lahden pääkirjastossa tai Nastolan alueella.

Kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981

Kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.

Viime vuosien kulttuurialan palkitut ovat käsikirjoittaja-ohjaaja Timo Taulo (2018), Tuubakimalainen-duo (2017), videokuvaaja Keijo Skippari (2016), kirjailija Kalle Veirto (2015) ja Lahti Big Band ry (2014).

Vuoden lahtelainen urheiluteko palkitaan nyt 13. kertaa

Vuoden lahtelaisen urheiluteon valintakriteereitä ovat merkittävä menestys kilpailuissa kansallisesti ja kansainvälisesti tai muunlainen lahtelaista urheilukulttuuria myönteisesti edistävä ja uudistava toiminta.

Viime vuosien palkitut ovat painija Arvi Savolainen (2018), lahtelainen vapaaehtoistyö kaupunkiseudulla järjestetyissä urheilutapahtumissa (2017), thainyrkkeilijä Tessa Kakkonen (2016), Namika Lahti Juniorit ry:n A-poikien Suomen mestaruus (2015) ja FC Lahden saavuttama jalkapallon Veikkausliigan pronssitila (2014).

Vuoden nuori urheilija ja nuori kulttuurintekijä palkitaan stipendillä

Vuoden nuori urheilija –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaista seuraa edustavalle urheilijalle tai ryhmälle valtakunnallisesta ja/tai kansainvälisestä menestyksestä. Huomionosoituksen tarkoituksena on kannustaa nuoria urheilijoita urallaan eteenpäin.

Vuoden nuori kulttuurintekijä –stipendi myönnetään nuorelle lahtelaiselle taiteilijalle tai työryhmälle mielenkiintoisesta ja taiteellisesti korkeatasoisesta toiminnasta kuluvana vuonna. Huomionosoituksen tarkoituksena on nostaa esiin nousevia lahtelaisia kykyjä.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta päättää palkittavista joulukuun 2019 kokouksessaan. Vuoden nuori urheilija –stipendistä on aiempina vuosina päättänyt Nastolan aluejohtokunta. Nyt tällä yhteisellä palkitsemismenettelyllä aluejohtokunta haluaa vahvistaa yhden kaupungin periaatetta sekä yhdenvertaisuutta. Vuosina 2019 ja 2020 nuoren urheilijan stipendi maksetaan edelleen aluejohtokunnan varaamasta määrärahasta.

– Vuoden nuori kulttuurintekijä on kokonaan uusi kategoria, jonka liikunta- ja kulttuurilautakunta päätti samassa yhteydessä ottaa käyttöön, taustoittaa kulttuuriasianpäällikkö Matti Karhos.

Palkinnot jaetaan Lahden torilla Joulukylän avajaisissa lauantaina 14.12.2019.