Vesijärvisäätiö

Vesijärvisäätiön väkeä on tavattavissa 20.12.2018 klo 10.00 – 15.30, myymme Vesijärvi-kalentereita, kirjoja ja t-paitoja. Jaossa myös Vesijärvi-aiheista infoa.

Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön tarkoituksena on kerätä Puhdas Vesijärvi -ohjelmalle varoja, jotka käytetään Vesijärven ja alueen pienten järvien kunnossapitoon, seurantaan ja tutkimukseen. Vesijärvisäätiö ylläpitää rahastoa, johon kootaan varoja yritysten kanssa tehtävin yhteistyösopimuksin ja erilaisin varainkeräystempauksin. Säätiö laatii pitkän aikavälin suunnitelman järveen kohdistuville toimenpiteille ja rahoitusohjelman toimenpiteiden toteuttamiselle. Säätiö jakaa kerätyt varat eri toimijoille, jotka käytännössä toteuttavat ohjelman toimenpiteet ja hoitavat Vesijärveä ja alueen muita pieniä järviä. Tarkoitus on myös kiinnittää vesistöjen äärellä elävien ihmisten huomio vesien tilaan ja edistää kaikkia niitä toimenpiteitä, jotka parantavat veden laatua.

Written by Inkeri Määttä